Baba-mama terápia

Azokat az anyákat és persze apákat is várjuk, akik úgy érzik, hogy bajba jutottak csecsemőjükkel vagy egészen kis gyermekükkel való kapcsolatukban. Nem értik, miért nem alszik jól, miért nem eszik eleget, miért viselkedik talányosan gyermekük.

Előfordul az is, hogy nem az elsőszülött bizonytalanítja el az anyát vagy a szülőket, ami csalódást okoz, mert egyszer már boldognak élték meg a  szülővé válást nagyobb gyermekükkel. Gyakran testi-lelki kimerüléshez vezet a csecsemő szükségleteinek kielégítése, ami pszichoszomatikus vagy akár depressziós tünetképződést indíthat el elsősorban az anyánál, de az apák is érintettek lehetnek.

Egy Genfben kidolgozott baba-mama együttes pszichoterápiás módszer alkalmazásával általában már 4-6 ülésböl álló konzultációval is segíteni tudunk a probléma megoldásában. Az üléseken a baba és a mama, igény szerint a szülőpár, együtt vesznek részt.

Jelentkezni Dr. Molnár Irén klinikai gyermekszakpszichológusnál, baba-mama terapeutánál tudnak a személyes oldalán megjelelölt elérhetőségek valamelyikén.