Dr. Golub Márko

Pszichiáter szakorvos

Dr. Golub Márko pszichiáter szakorvos vagyok.

Egyetemi tanulmányaimat és szakvizsgámat is Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem.
A pálya iránti elköteleződésem családi indíttatású, hisz az egészségügyet jóformán gyermekkoromtól kezdve belülről ismerhettem meg.

Gyakorlati munkámat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, a híres-hírhedt "Lipótmezőn" kezdtem 2006-ban, s folytattam, amíg a nagy múltú intézmény be nem zárta kapuit. Ezután a Nyírő Gyula Kórház II. , majd III. Pszichiátriai Osztályán dolgoztam 2011-ig. Mindkét helyen a pszichés megbetegedések színes palettájával találkoztam, és szerezhettem tapasztalatot és szakmai gyakorlatot.

2012-től magánrendelésem mellett a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat VI. kerületi Pszichiátriai Gondozójában dolgozom.2012- 2015 közt „külsős” pszichiáterként vállaltam akut pszichiátriai osztályos ügyeletet a Péterfy Sándor utcai Kórház Krízis Intervenciós Osztályán, mely a járóbeteg ellátás mellett az aktív osztályos esetek ellátása kapcsán hasznos tapasztalatokkal gazdagított.

Magánrendelésemen módszereim közül szívesen alkalmazom az analitikusan orientált pszichoterápiát, a szabad asszociációknak és az álmok elemzésének különös hangsúlyt szentelve.

Hitvallásom

Munkám során alapvetőnek tartom a gyógyító kapcsolatban az egymásra hangolódás mozzanatát. Fontos, hogy a segítséget kérő bizalommal és kellő motivációval forduljon a segítséget nyújtó orvos felé, aki szaktudása mellett értő figyelemmel bíztatja, támogatja ezzel eredményezve a panaszok enyhítését.

Fokozottan figyelek a segítséget kérő önismereti készségére, igényeire és meggyőződésére. Vallom, hogy a "hagyományos" és sokszor feleslegesen túlzásba vitt gyógyszeres terápia helyett sok esetben a pszichoterápiák széles tárháza nyújthat hosszú távú javulást.
Közhelynek számít ugyan, de stressztől túlterhelt, rohanó világunkban a lelki egészségünk, és az arról való gondoskodás észrevétlenül háttérbe szorul. Lelki egyensúlyunk megtalálása és megtartása egyéni felelősségünk, mellyel a magunk és környezetünk életét tehetjük boldogabbá.

Ennek elérésében remélhetőleg Önnek is segíthetek.

Kategóriák: