Fekete Sándor Róbert

Okleveles pszichológus
Gyerekdráma vezető
Felnőtt pszichodráma asszisztens
tel.: 
+36209643434

Pszichológiai tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem. A Magyar Individálpszichológiai Egyesületnél Gyerekdráma vezető, a Magyar Pszichodráma Egyesületnél Felnőtt pszichodráma asszisztensi fokozatokat szereztem.

Évek óta tartok gyerekdráma csoportokat (5-16 éves korosztályig). Jelenleg egy fővárosi pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom, mint gyermekpszichológus. Két kislányt, 8 és 10 évesek, nevelünk feleségemmel.

A gyermekeknél is előfordulhatnak olyan nehéz élethelyzetek és problémák, melynek megoldásában a családok egy bizonyos ideig támogatásra szorulhatnak. Felmerülhetnek kérdések már akár a csecsemőkor körül is, pl.: szoptatás, altatás, anyává és apává válás, párkapcsolati nehézségek. Később a szobatisztaságra nevelés, a közösségbe szoktatás, a kistestvér érkezése, a dac-korszak, az önállóság, majd iskoláskorban a társas kapcsolatok, az iskolai teljesítmény, a serdülőkor kérdései okozhatnak nehézségeket.

Előfordulhat, hogy a gyermek viselkedése aggodalomra ad okot, mint pl.: körömrágás, bepisilés, dadogás, tik, megterhelő ismétlődő rituálék, szorongás társas helyzetekben vagy teljesítmény miatt, alvászavar, agresszív elemek a viselkedésben. Továbbá lehetnek a család életében olyan helyzetek - költözés, óvoda vagy iskolaváltás, válás, egy fontos hozzátartozó elvesztése - amikor felmerülhet, hogy pszichológus segítségét kéri a család a nehézségek áthidalásában.

Foglalkozom gyermekekkel egyénileg, és tartok gyermekdráma csoportokat is. Az a tapasztalatom, hogy a gyermek nehézségeinek megoldásában nagyon fontos szerepe van a szülői támogatásnak, hiszen ők azok, akik legjobban ismerik a gyermeküket.  Munkám során arra törekszem, hogy közösen megtaláljuk azokat az erősségeket, rejtett erőforrásokat, melyekre támaszkodva a gyermek átlendülhet az adott problémán.

Kategóriák: