Friss

Mocorgó Tornacsoport indul várhatóan júniusban 4-6 éves gyermekek részére. A csoport célja az idegrendszeri érés megsegítése, a mozgás fejlesztése, általános ügyesítés. Az idegrendszer érése és a mozgás fejlődése szorosan összefügg: célzott mozgásformákkal az érési elmaradások, egyenetlenségek korrigálhatók.

A torna ideális azoknak a gyermekeknek, akiknek mozgása nem harmonikus, akiket az óvoda plusz egy év óvodai nevelésre javasolt, akik enyhébb viselkedési és/vagy figyelmi problémával küzdenek. A tornaórák során a tanulási nehézségek megelőzését célzó Komplex mozgásterápia  módszerével valamint képesség- és készségfejlesztő játékokkal (ritmikus és népi játékok) mozgatjuk át a kis "mocorgókat".

Keretek: a tornacsoport 10 alkalommal találkozik majd, heti kétszeri bontásban, alkalmanként 45 percben. Maximális csoportlétszám 10 fő. 
A komplex mozgásterápiáról részletesebben a "Mozgásterápia" menüópontunkra kattintva olvashat.

További részletek és jelentkezés Boricsné Beliczki Ildikó pszichológusnál.
Tel: +36706208846
beliczkiildiko@gmail.com

Szeretettel várjuk a 2-4 éves életkorú, közösségbe még nem járó gyermekeket június elején induló óvodaelőkészítő foglalkozásainkra, ahol ének"óra", torna"óra", mese "óra", játékok és kézműveskedés várja a leendő ovisokat. Játszunk és megtanuljuk, hogyan kell jól érezni magunkat egy közösségben. Még akár anya/apa nélkül is, aki mindig értünk jön, amikorra ígéri.

A közösségbe kerülés a szülőktől való leválás hosszú folyamatának fontos mozzanata, amely gyermeknek és szülőnek sem könnyű időszak. Pozitív közösségi élmények biztosításával az esetleges beilleszkedési nehézségek megelőzhetők, a leválás folyamata könnyebben megélhetővé válik.

Keretek: heti két alkalommal találkozunk egy-egy délelőttre: 9-12ig. A foglalkozásokon anya (apa, testvér) igény szerint részt vehet! A csoportba folyamatos bekapcsolódás lehetséges.

További részletek és jelentkezés Boricsné Beliczki Ildikó pszichológusnál.
Tel: +36706208846
beliczkiildiko@gmail.com

Csoportunkba olyanok jelentkezését várjuk, akik elhatározták, hosszú távon szeretnének változtatni, és nem csupán testsúly feleslegüktől szeretnének gyorsan megszabadulni, hanem valódi, tudatos életmódváltásban gondolkoznak.

A csoportba kerülést egy dietetikai és pszichológiai állapotfelmérés előzi meg, amely által mindenki pontos képet kap önmagáról, hogy jól tervezhető, egészséges és megvalósítható célokat tűzhessen ki maga elé.

A csoport várhatóan májusban indul. Pontos információ a honlapon várható. A csoport tervezett létszáma: 5-7 fő. A csoportvezető négy szakemberből áll: dietetikus, pszichológus, személyi edző és stylist segíti egyedülálló módon a résztvevőket hétről-hétre, hogy a hetedik alkalom után saját életük szakértőjeként alakíthassák életmódjukat egészségesen vonzóvá.

Érdeklődni és jelentkezni Bálint Amarilla pszichológusnál tudnak a következő elérhetőségek valamelyikén:

tel.: +36709674096

e-mail.: info@dipsty.hu

További információt a módszerrel kapcsolatban itt olvashat: www.dipsty.hu

Kapcsolatainkba mindannyian jelentős, hozott anyaggal érkezünk , amelyben benne vannak korábbi kapcsolati élményeink, csalódásaink, örömeink és reakciómódjaink, illetve családi hagyományaink is. A híres pszichoanalitikus elképzelése is ebből indul ki és leginkább a szülő-gyerek kapcsolati élet tanulmányozásából felhalmozott tapasztalatok mentén ragadható meg.

A tárgykapcsolat elméleteknek nevezett megközelítések lényegét az a feltételezés képezi, hogy az ember személyisége csecsemőkortól kezdve az elsődleges gondozóival (általában anya és apa) való kölcsönhatásban szerveződik. Ebből kifolyólag a gondozó és a gyermek közti kapcsolatban megjelenő interakciók és érzelmek a legmeghatározóbbak a személyiség fejlődése szempontjából , amelyek modellként szolgálnak a felnőttkori kapcsolódáshoz , illetve a kapcsolatokkal együttjáró érzelmek kezeléséhez is. Mivel a csecsemők érzelmi és kapcsolati élete kezdetben még teljes mértékben képlékeny, természetes, hogy a szülőkkel való kommunikáció élményei alakítják a gyermek belső világának alapjait. Az ebben a viszonyulásban egészen korán bevésődött tapasztalatok mentén kialakult érzelmi állapotaink felnőttkori kapcsolatainkban tudattalanul újra aktiválódnak...

A cikkt teljes terjedelmében a következő linkre kattintva érheti el: http://divany.hu/ego/2016/01/31/ezert_szenvedunk_a_kapcsolatainkban/