Irsa Eszter

Konduktor
Mozgásterapeuta
Mozgásfejlesztő pedagógus
tel.: 
+36302775597

Első diplomámat testnevelő tanárként szereztem az ELTE Tanárképző Szakán. A tanítás mellett foglalkoztam óvodáskorúak úszásoktatásával, vezettem óvodás fejlesztő tornákat. 2000-ben elvégezem a Pető András Főiskolát konduktor-óvodapedagógus szakon. Évekig dolgoztam az Intézetben, mozgássérült gyermekek komplex fejlesztésével foglalkoztam. Jelenleg is konduktorként, mozgásfejlesztő pedagógusként dolgozom a korai fejlesztés területén.

Konduktorként a központi idegrendszer sérüléséből adódó mozgássérüléssel, megkésett mozgásfejlődéssel, izomtónus eloszlási zavarral foglalkozom. 

A konduktiv nevelés során a mozgás fejlesztése nem különálló feladat, együtt zajlik a testi, szellemi, pszichés, erkölcsi, szociális, beszédfejlesztés. Lényege az aktív tanuláson alapuló komplex személyiségfejlesztés. Azt tanítja, hogy motivált legyen a gyermek (kis korban a szülő) a feladat végrehajtásában, törekedjen az önállóság elérésére. Ehhez ad rávezető segítséget, biztonságot, bizalmat a konduktor.  A konduktiv pedagógiában fontos szerep jut a mozgások végrehajtásában a megfelelő ritmusnak, a végrehajtáshoz szükséges idő biztosításának, a beszéddel kísért mozgásoknak.

Mozgásfejlesztő pedagógusként, testnevelő tanárként, konduktorként is vallom, hogy nem a funkciókat, képességeket fejlesztem, hanem a gyermeket, aki funkciókat épít. Az erőfeszítés, a hősiesség, a siker a gyermeké.

Kategóriák: