Karácsony Ágnes

Pszichológus
Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus
Pár- és családkonzultációs tanácsadó
tel.: 
+36706686863

2010-ben szakvizsgáztam a SOTE-n. Munkámat a szakmai szabályok szerint folyamatos továbbképzés és rendszeres szupervízió mellett végzem. Pályafutásom során az egészségügyben hosszú ideig szenvedélybeteg-ellátásban dolgoztam, mellette több évig szociális területen, családsegítő központban és gyermekjóléti intézményben is szereztem szakmai tapasztalatokat. Jelenleg főállásban egy országos egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályán dolgozom.

Önkéntes munkát végzek egy budapesti gyermekkórházban és segítő foglalkozásúak kiégés-megelőzésével foglalkozó alapítványban is. Magánrendelésben évek óta fogadom pácienseimet.

Tapasztalatom szerint sokan több éves lelki szenvedés és kapcsolati veszteségek után fordulnak szakemberhez. Segítséget kérni nem könnyű, a feltárulkozáshoz bizalom és a változásba vetett hit szükséges. Egy érzelmileg biztonságos, professzionális keretek között működő pszichoterápiás kapcsolat segítségével azonban a problémák átdolgozhatók, a pszichés egyensúly helyreállhat. A változáshoz idő kell, az adott pszichés problémához legjobban illeszkedő pszichoterápiás módszert kell alkalmazni, melynek kiválasztása a szakember szakmai felelőssége.

Munkám során a felnőttkori pszichés zavarok széles skálájával foglalkozom, az egyéni esetvezetéseket alapvetően pszichodinamikus megközelítésben végzem, de a probléma jellegétől függően kognitív- és viselkedésterápiás elemeket és relaxációs technikákat is alkalmazok.

Pár- és családterápiás esetvezetés során koterapeuta bevonásával rendszerszemléleti megközelítésben dolgozom. A következő pszichés problémákkal várom jelentkezését: életvezetési nehézségek, kapcsolati problémák, stresszkezelés, önértékelési és teljesítményzavar, gyászfeldolgozás, traumafeldolgozás, szorongásos és hangulatzavarok, szkizofrénia és egyéb pszichotikus zavarok, szenvedélybetegségek, szomatoform zavarok, stb.

Önismeretfejlesztést és pszichodiagnosztikai kivizsgálást is vállalok.

Érdeklődve várom jelentkezését!